Paradentosebehandling
i Valby
Paradentose begynder som regel med tandkødsbetændelse. Går man ubehandlet risikerer man løse tænder. Hvis du har blødende, ømt eller hævet tandkød, bør du gå til tandlæge. Tandkødsbetændelse giver også dårlig ånde. Årsagen er bakterier i form af hårde eller bløde belægninger, som man ikke får børstet væk. Bløde belægninger kan børstes væk, men har du tandsten, skal det fjernes hos tandlægen.
Selvom symptomerne ikke er der, kan paradentose godt være der, især hvis man ryger. I det tilfælde mærker man først paradentose, når det er for sent, nemlig når tænderne er begyndt at løsne sig.
Vi laver en plan over din paradentosebehandling ved at måle tandkødslommer, og derefter en grundig rensning. Vi tilbyder at smøre bedøvende gel på tandkødet og i lommerne inden behandlingen, så du ikke mærker ubehaget ved den grundige rensning.
Derefter får du en instruktion i hvordan du selv skal holde rent med tandbørsten og mellemrumsbørster. Har man fået paradentose, anbefaler vi at du kommer oftere til tandlægen, typisk 3-4 gange om året.
Ifølge de nye sygesikringsregler får man nu tilskud til paradentosebehandling hver gang, det er nødvendigt.
Visse sygdomme øger riskoen for paradentose, f.eks sukkersyge. Og selve paradentosen øger risiko for andre sygdomme. Bakterier, som findes i tandkødslommerne kan sætte sig på hjerteklapper.